Groen licht 17 appartementen

Groen licht 17 appartementen

Groen licht 17 appartementen

Advertorial: Leusderkrant d.d. 24-01-2019

SOEST Het licht staat op groen voor de ontwikkeling en realisatie van het appartementengebouw op de hoek van de Noorderinslag en de Hamersveldseweg. Na de unanieme goedkeuring door de gemeenteraad van Leusden, zijn er bij de Raad van State geen bezwaren ingediend.

Op de voormalige locatie van vroeger dierenspeciaalzaak Jan van den Berg worden zeventien ruime 3- en 4-kamerappartementen gerealiseerd. De ontwikkeling en realisatie van het nieuwbouwplan 'De Hofstede' is in handen van Janssen de Jong Projectontwikkeling en de Nieuwe Ontwikkelaars.

ICONISCH GEBOUW Uiteraard zijn de ontwikkelaars Martijn Stemerdink (van Jansen de Jong Projectontwikkeling) en Cees Dijkshoorn (van de Nieuwe Ontwikkelaars) blij met het besluit van de Leusdense gemeenteraad. ,,Wij hebben samen met AG Nova Architecten heel goed gekeken naar de plek en wat past in de omgeving. Het resultaat is een prachtig iconisch gebouw met op de begane grond ruimte voor een commerciële invulling en de bergingen en op de verdiepingen 17 ruime appartementen", vertelt Martijn.

KWALITATIEVE INVULLING ,,Daarnaast willen wij uiteraard ook een kwalitatieve invulling achterlaten op deze prominente plek", zegt Dijkshoorn. Volgens hem en Stemerdink is dat met 'de Hofstede' en appartementen in verschillende typen, die aansluiten bij de huidige Leusdense vraag, goed gelukt.

OMWONENDEN ,,Ook hebben wij de omwonenden betrokken in de ontwikkeling van de plannen. We hebben ze laten zien wat er gaat komen. Dat heeft uiteraard ook discussie opgeleverd, maar in de plannen hebben wij goed rekening gehouden met de wensen van de buurt en de afstand tot de andere gebouwen. Die wordt groter dan de huidige afstand."

PLANNING Op maandagmiddag 28 januari wordt in Bras73 een informatiemoment voor de appartementen georganiseerd. Het is een informatiemoment waar belangstellenden zich alvast op de hoogte kunnen stellen van hoe het gebouw er zal komen uit te zien. De bezoekers krijgen dan ook een inkijk in de drie- en vier kamer appartementen die in het pand gerealiseerd zullen worden.

GOEDE INDRUK De ontwikkelaars van De Hofstede laten weten dat de exacte indeling en invulling van de appartementen er in de laatste fase van het ontwikkelingsproces uiteraard op onderdelen nog kunnen wijzigen. ,,Maar qua grootte en indeling kan men een goede indruk krijgen van de nieuwe appartementen in De Hofstede", aldus Dijkshoorn en Stemerdink.

VERKOOP De officiële start van de verkoop is naar verwachting in het voorjaar van 2019. De bouw van de appartementen gaat op zijn vroegst in eind 2019 van start. De eerste bewoners zullen dan in het laatste kwartaal van 2020 kunnen verhuizen naar hun nieuwe appartement.